Ja hoor, ik zit weer klaar voor de eerste avond heerlijke Songfestival meuk! Opgehitst door de hype heb ik stiekem zelfs een beetje hoop op een oranje overwinning. Fingers crossed, daar gaan we.

 1. Vergeet alle dubbele gevoelens over de situatie in Israël, ik ga ervoor! Lichten, vuur en de totaal-over-de top-hysterische-act van vorig jaar! Als ik nog niet in de mood was, kom ik er zo wel lekker in.
 2. Jemig, is Dana International al 20 jaar geleden? Mijn hemel, ik ben oud!
 3. Oh nee, Jan Smit is er weer bij, een klein smetje op de avond.
 4. Cyprus trapt af met blondie strak in lakleer, lieslaarzen en de illusie van een onderbroek. Oh, met een Bucks Fizz achtige zwaai gaat ook dat kleine stukje stof dat ze aanhad uit. Oef, een badpak van huishoudfolie. Ach, als je niet kunt zingen heb je andere kwaliteiten nodig zullen we maar zeggen.
 5. Montenegro, die spelen als altijd de dramakaart. Oef, knettervals gezonden door een blij clubje enge EO-jongeren. Zouden ze echt denken dat ze kans maken of rekenen ze op een beetje hulp van de Heer?
 6. Finland. Knappe knul type bad-boy maar dan net ff te keurig, check! Danseres met wapperende jurk op voetstuk check! Kruipen over het podium en sexydramatisch in de camera kijken, check! Finland gaat voor de stemmen van de homogemeenschap dit jaar. Look away! zingt dit wonder 100 keer. Ja jongen, ik denk inderdaad dat dit het beste is!
 7. Polen komt met vier dames met ieder 10 kilo goud op de kop in een soort traditionele volksdansjurken. Het contrast met de eerste act is enorm!
 8. Slovenië:  wow, je moet maar durven zonder make-up in witte kleding met nul uitstraling op het songfestival komen. Wat die jongen er naast doet behalve haar dramatisch in de ogen kijken is me helemaal een raadsel. Oh hij pakt haar kin. Wat een baan!
 9. Tsjechië: jaren 50 look, lekker nep drummen en blij huppelen. Klap in je handen van je jippie ja jee. Gokken op schattig, overduidelijk.
 10. Lekker de verplichte blije niets aan de hand praatjes in de green room. Green mijn reet, het is glitter en glamour wat de klok slaat.
 11. Is dat een natuurlijke menselijk reactie, om als je in beeld komt als een volslagen idioot te glimlachen en te zwaaien? Moet wel.
 12. Hongarije komt met Sandokan, yes! Zijn stoere voorkomen is wel een heel  groot contrast met dat kweeïge liedje. Wat hij doet als je hem in een donker steegje tegenkom? Hij zingt je de stuipen op het lijf!
 13. Wit Rusland: salto’s, vuurwerk en een blondine die niet kan zingen. Beproefde methode. Been there, done that!
 14. Goed moment om wijn in te schenken want hier mis je niets aan.
 15. Okay het is doordeweeks maar, hey, Songfestival.
 16. Servië, bevindt zich landtechnisch ook in de dramatische hoek. Sorry meid, dat ene blote been die uit je jurk piept gaat je niet helpen. En die boze gebalde vuist in de lucht en het intens in de camera kijken ook niet.
 17. België, die haten ons Nederlanders dus die ga ik ook echt niet goed vinden. Zo werkt dat nu eenmaal in Songfestivalland. Jemig, is deze jongen 12 ofzo? Ik had gehoopt dat de wetgeving sinds Sandra Kimm toch ook bij onze zuiderburen een beetje was aangescherpt.
 18. Georgië, als die met wat vrolijks komen, eet ik de afstandsbediening op met batterijen en al!
 19. Australië, mijn topografische geweten heeft hier toch een beetje moeite mee. Maar ja, wij Dutchies houden van de Aussies dus vooruit. Lichtblauwe prinsessenjurk, kroontje, twee heksen ernaast: Frozen meets Eucalypta! Oh jee, ze gaan de lucht in. Okay, een punt extra voor het stug doorzingen terwijl je keihard door de tent wordt geslingerd.
 20. IJsland doet Rammstein met een babyface en bondage-act. Jan Smit vindt het vreselijk, meer reden voor mij om helemaal voor te zijn. Go IJsland!!
 21. Estland. Na zoveel verbaal geweld is deze niets aan de hand jongen wel even omschakelen. Het levende bewijs dat je er met een leren jas nog steeds als een enorme sukkel uit kan zien.  
 22. De invloed van Games of thrones reikt zo te zien helemaal tot Portugal. Kijk ik ook niet naar. Deze hebben zo te zie ook een beperking of twee. Doodeng!
 23. Griekenland. Als het niet zo vreselijk vals was, kon dit zo in de Efteling!
 24. San Marino: Geen idee trouwens waar dat ligt. Ik ga zo toch eens checken of het wel echt een land is. OMG, deze Right-Said-Fred look-a-like met zijn zwoele blik en knettervalse stem is echt niet te doen. Als dit de smaak is van de gemiddelde Sam Marinoeaan, hoef ik er echt niet naar toe. Zijn ze toondoof ofzo??

Okay, dat waren de deelnemers van vanavond. Nu nog even de opvul-acts door zien te komen. Nou Duncan, als ik naar de optredens van vanavond kijk je een makkie. Ik ga even bijkomen van wat ik heb gezien. Tot donderdag!

Leuk vinden is delen:
error0