Ik heb de hoop bagger van dinsdag inmiddels succesvol verwerkt en kan het weer aan. Wijzer geworden schenk ik mezelf vast bij aanvang een glas wijn in en heb mijn lievelingschips in huis gehaald. Vanavond treedt ons nieuwe nationale knuffelkind Duncan Laurence op en ik vind het voor het eerst in jaren echt een mooi nummer. Geen schaamte dus dit jaar, kom maar op, ik ben er klaar voor!

 1. Vier presentatoren verwelkomen ons, een beetje over de top. Zeker gezien het feit dat niemand überhaupt hoort wat ze zeggen omdat Cornald en Jan er constant doorheen zitten te kleppen.
 2. Armenië zorgt meteen voor een dejavu, de eerste act van dinsdag had ook lieslaarzen aan. Deze heeft wel meer kleding aan maar hey, ze kan ook beter zingen.
 3. Ierland gooit er een blonde dame in rood jaren 50 jurkje tegenaan. Prachtig, als je het geluid van de televisie niet aanzet tenminste.
 4. Moldavië komt dit jaar met een bruid. Ach, het arme schaap. Er is geen bruidegom te bekennen, wel een vrouw die zandtekeningen maakt. Zandtekeningen doen me om de een of andere manier altijd aan de EO denken.
 5. Hippe Justin Timberlake-cloon, kek dansgroepje op de achtergrond en een etnisch verantwoord refreintje. Is dit Zwitserland? Dat land probeert overduidelijk hun degelijke, saaie, blanke imago van zich af te schudden
 6. Jemig, ik heb echt iets gemist trendtechnisch gezien. De witte kanten jurkjes zijn helemaal happening bij het songfestival. Letland doet mee en stuurt een mooie meid. Ja, dan kan je wel een beetje zuchterig zingen, maar het blijft slaapverwekkend. Ik heb koffie nodig.
 7. Roemenië stuurt een zwarte gothic dominatrix die met twee dansende slaafjes die om haar heen drentelen een mierzoet liedje zingt. En ja hoor, vuurwerk en nog meer vuur. Laat de koffie maar zitten, ik neem wijn.
 8. Conchita Wurst zit in de greenroom lekker de diva uit te hangen. Ik vind nog steeds dat wij hadden moeten winnen! Boe Conchita!
 9. Denemarken oh Denemarken, een beetje zuinig met mijn tandglazuur alsjeblieft! Zo zoet is onverantwoord.
 10. Zweden komt altijd met een geduchte concurrent. Lekker gelikt deuntje, subtiel gospel koortje op de achtergrond. Stoer pakkie aan, de pasjes supergoed geoefend maar het er toch uit laten zien alsof het vanzelf gaat. Octaafje hoger op het eind, een beproefde techniek. Ja die Zweden weten wel hoe het hoort!
 11. Oostenrijk. Blauw haar en een hoog bang piepstemmetje. Beetje medelijden opwekken gaat je geen stemmen opleveren schat.
 12. Kroatië komt met een liggende man op het podium, die dan gaat zitten en laat me raden, langzaam gaat staan terwijl hij rise zingt. Hij zingt iets met angels en twee goudgespoten kerels met vleugels duiken op. Goh, toen ze originaliteit uitdeelden stond deze Kroaat achteraan. Ze gaan toch niet de lucht in? Wat een verrassing.
 13. Malta komt met een blondine in een wit (weer wit, ik zie het toch?!). Best knap hoe het met een steeds veranderende achtergrond toch mijn aandacht niet vast kunt houden, boring!
 14. Litouwen, knappe knul, veel dramatisch handenwerk en geflirt met de camera. Litouwen weet wel hoe je stemmen trekt met een nietszeggend nummer.
 15. Lekker ongemakkelijke gesprekjes en wapperende vlaggetjes in de greenroom.
 16. Ja hoor, Rusland komt uiteraard met een stevig stukje rampspoed! Regen, dramatisch zingen, steeds verder aanzwellende muziek. Ik vind het niets maar het kan winnen, kijk maar naar de Amerikaanse verkiezingen…
 17. Albanië is erin geslaagd een Disneyprinses te strikken. Al het leven is eruit gemake-upt!
 18. Hey, er ploppen één voor één blije Noren op het podium. Een lijkt op een gnoom en zingt ook gnoomachtig. Het is vast heel tradioneel Noors maar ik snap er geen ruk van. Volgende act graag!
 19. Nederland. Oeh, ik word nationalistisch zenuwachtig. Mooi maar ik ben niet objectief. Het stemt me wel optimistisch dat de rest zo bagger is.
 20. Huh, Noord Macedonië? Is er ineens ook een Zuid Macedonië? Deze act ontgaat me hoor, ik moet even uitzenuwen van de vorige.
 21. Azerbeidzjan projecteert een hart op een hipster met een soort Game of Thrones achtig vestje. Is het podiumkleding of echt hip in Azerbeidzjan?
 22. Oh, dat was de laatste act, we mogen stemmen! Waarom zou je dat in hemelsnaam doen als je toch niet op je eigen land mag stemmen?

Dat was het weer, nu even de stomme tussenstukjes en de uitslag afwachten en dan op naar zaterdag!

Leuk vinden is delen:
error0