Voor ik kinderen had, wist ik wel hoe ik het aan zou pakken. Ik zou heel geduldig zijn, iedere dag een gezonde, voedzame maaltijd op tafel zetten en nee zou altijd nee zijn en blijven. Ik zou ze loslaten op hun tempo en ze niet proberen klein te houden. Maar de realiteit is een stuk lastiger. Ik ben verre van perfect. In het kader van transparantie en om een tegengeluid te bieden aan al het perfecte moeder gedoe waar we ons allemaal stiekem toch aan proberen te conformeren, bij deze een paar bekentenissen waar ik niet heel trots op ben.

  1. De foto’s van de kinderen heb ik alleen het 1e jaar ingeplakt. Alles staat op de computer. Of beter gezegd, op vier verschillende computers. Er zijn verder 0 fotoboeken voor hen in huis. Ik heb het me al 3000 keer voorgenomen maar ik heb het nog steeds niet gedaan.
  2. Hun melktandjes heb ik tijdens een aanval van opruimwoede weggegooid want ik vond het eigenlijk maar vieze dingen.
  3. Als ik een lage bloedsuikerspiegel heb, ben ik superonredelijk zijn en ga ik volledig uit mijn panty om dingen als: de douche die bezet is, het aanrecht dat vol ligt met troep of rondslingerende schooltassen waar ik over struikel.
  4. Ik eet stiekem chips in de gangkast en drink wijn achter in de tuin.
  5. Ik doe vrijwel nooit meer spelletjes met ze. Ik heb er gewoon geen zin in en zij vragen er niet om.
  6. Ik kijk vrijwel nooit op Magister en als mensen me vragen welk pakket ze hebben gekozen, weet ik het eigenlijk niet precies. Net als de naam van hun mentor, ik had dit jaar werkelijk geen idee. Geen nieuws is goed nieuws zullen we maar zeggen.
  7. Ik doe soms net of ik niet thuis ben als ik geen zin heb in gezeur. Dan hoor ik ze best maar blijf muisstil als ze me roepen.
  8. Ik ben helemaal niet zo consequent als ik denk dat moet. Geef ze soms hun zin terwijl ik eerder zei van niet. Of kook iets waarvan ik zeker weet dat ze het lekker vinden, gewoon omdat ik geen zin heb in gezeik.

Zo dat is eruit. Ik ben niet perfect, shoot me!

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vindt ze hier.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Leuk vinden is delen:
error0