Dat heb ik weer. Lig ik net lekker mijn noodzakelijke onderhouds-workout te doen op de vloer, me ondertussen te bedenken wat ik deze avond zal gaan doen, als zoonlief met een vriend binnenkomt. Hij over mijn plankende lichaam heenstapt, de afstandsbediening pakt met de woorden. ‘Zo! Wij komen beneden zitten, lekker voetbal kijken!’

Zucht, daar gaat mijn rustige avondje. Ik kan er ook niet echt iets van zeggen want hey, die jongen woont hier ook en ik heb nog geen vastomlijnde plannen. Dus dan maar met mijn oortjes in, kop thee erbij en achter de laptop. Een stukje tikken, dit stukje.

Waar is toch de tijd gebleven dat die gasten om 20.00 op bed lagen en ik vrouw en meesteres over de woonkamer en de afstandsbediening was? En ze gaan inmiddels niet alleen veel later dan ik naar bed, ze nemen ze ook steeds meer ruimte in. Lange lijven op de bank. Grote fietsen die de schuur blokkeren. Bergen grote schoenen in de gang.

En dan de badkamer. Die houden ze rustig een uur bezet, ook tijdens spitsuur. En als ik zelf een lange douchebeurt heb gepland, staat er 9 van de 10 keer een voor de deur of ik maar even haast wil maken. En als ik naar de WC wil gebeurt het me regelmatig dat ik aan de andere kant van de deur gebliep, getik en gemurmel hoor. Heeft er weer een de Nintendo Switch of telefoon meegenomen. Als ik roep dat ze op moeten schieten zijn ze ‘be-he-zig’.  

Dus ja, daar zit ik dan, een beetje te klagen tegen jullie. Maar eigenlijk zit ik hier best lekker. Beetje tikken, beetje internetten en tussen de muziek door hoor ik de opwinding op de bank. Ze zitten echt helemaal in de wedstrijd en het is spannend. 1-1. ….  En dan een goal. Ze worden helemaal gek! Ach ja, zo hebben we eigenlijk allemaal een prima avondje…. En ik zou toch ook niet willen dat ze weer klein zijn hoor, nu kan ik tenminste door- en uitslapen!

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vindt ze hier.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Leuk vinden is delen:
error0