Dat je als moeder ook een eigen leven hebt, is voor pubers soms lastig te begrijpen. Daarom word ik regelmatig gestoord als ik aan het werk ben, in de kroeg zit of aan het fietsen ben. Daar ben ik wel een beetje klaar mee. Om dit probleem te tackelen, heb ik een briljant idee: een moeder-keuzemenu! Ik denk aan zoiets:

Dit is de mama hulplijn, ik heb even geen tijd of zin om op te nemen. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, volgt hier een keuzemenu:

Voor spoedeisende kwesties, bel 112 of je vader op het voor jou bekende nummer.

Bel je voor: fietssleutel kwijt? Toets 1.

Wil je weten wat we vanavond eten? Toets 2.

Wil je overleggen hoe laat je thuis mag komen? Toets 3.

Heb je een financiële vraag? Toets 4.

Vervoer nodig? Toets 5.

Vragen over dingen waarvoor je te lui bent om het zelf op te zoeken? Toets 6.

Vragen of je iets van mijn spullen mag lenen? Vergeet het maar, het antwoord is nee!

Wil je weten hoe een huishoudelijk apparaat werkt? Ik waardeer het initiatief, toets 7.

Voor alle overige vragen, toets 8 of blijf aan de lijn.

Pauzemuziekje… afwisselend: Mama, je bent de liefste van de hele wereld – Heintje, Thank You Mom, Good Charlotte of Dear Mama – 2pac.

Piep – De wachttijd is zeer lang, je moeder is momenteel zeer druk met haar eigen leven. Ik adviseer je het zelf op te lossen of het later nog eens te proberen Je kunt ook aan de lijn blijven maar dat is niet verstandig. Maar ja, je staat niet bekend als iemand die openstaat voor verstandig moederlijk advies. Dat mag natuurlijk. Als je maar niet gaat zeuren dat je niet bent gewaarschuwd…

Pauzemuziekje ….. etc etc etc

Zo, dit is echt een top idee, ik ga meteen patent aanvragen.

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn andere blogs over mijn leven als moeder van pubers vast ook de moeite waard. Je vindt ze hier.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage

Leuk vinden is delen:
error0