Ierland stond al zo lang op mijn lijstje en nu ben ik er. Samen met mijn vriendin Ellen ga ik een paar dagen wandelen in de Wicklow mountains maar eerst staat Dublin op het programma.


Na een nacht in een AirbenB kamer bij een soort student met een woonkamer vol decoratief neergezette lege drankflessen op zijn kamer, doen we een rondje Dublin. Als we Google vragen om tips, zien we dat 9 van de 10 activiteiten met alcohol te maken hebben: kroegentochten, een rondleiding in de Guinessfabriek en whiskyproeven. Op Schiphol stonden we om 13.00 ’s middags al achter een vader met 4 kinderen die rook alsof hij in de whisky had liggen marineren. Beroepsdeformatie misschien maar ik vraag me wel af wie er toezicht houdt op het welzijn van de kinderen.

Rock and Roll museum


Nu spuug ik er ook niet in maar zo vroeg op de dag zijn we verstandig en gaan voor het Irish rock and roll museum. De week voor vertrek hoorde ik toevallig op Kink Radio dat het echt een aanrader is, Ierland heeft ook wel wat om zo’n museum te vullen: Thin Lizzy, U2, the Undertones en nog zo’n twintig namen waarvan ik niet eens wist dat het Ierse bands waren. Als we guide Alan moeten geloven, hebben ook de Beatles Ierse roots en is er zelfs een connectie te bedenken met Nirvana. Ach ja, in zijn eigen woorden typisch Iers: ‘Never let the truth come between a great story.

’s Middags pakken we de trein naar Rathdrum, daar zal ons wandelavontuur beginnen. Na een nacht in een superschattige B en B in Beatrice Potterstijl, brengt host Daphne ons naar het beginpunt. In de auto grapt ze tegen aan twee Amerikaanse wat oudere wandelcollega’s, dat wij de girly route doen. Hmmm, en bedankt. Het is dat ze het steevast over hiking hebben, dat klinkt een stuk stoerder dan wandelen. Dus daar hiken we, in de prachtige omgeving: glooiende heuvels, mooie meren, watervalletjes, prachtige paarse hei en zo groen. We genieten ons suf.

Aan het eind van de route zien een oud vervallen kerkje en een kerkhof met grafzerken die teruggaan tot halverwege de 19e eeuw. Beetje gek om naar graven te kijken, maar ik doe het toch en maak nog foto’s ook.

Als we de volgende dag wakker worden met mega spierpijn in onze billen, ben ik wel blij dat we voor de girlyroute zijn gegaan, een andere hadden we niet overleefd.

Leuk vinden is delen:
error0