Morgen is het blue Monday, volgens onderzoekers en een groeiend leger aan commerciële bedrijven de meest deprimerende dag van het jaar. De goede voornemens zijn niet gelukt, de lente is te ver weg en het is gewoon maandag, de dag waarop iedereen met een 9 tot 5 baan zich naar zijn werk sleept voor weer een week vol taken en plichten. Maar ik laat me natuurlijk helemaal niet vertellen hoe ik me moet voelen, dat maak ik toevallig altijd nog zelf wel uit.  Dus, morgen wordt gewoon een topdag en daar neem ik de volgende maatregelen voor.

  • Alle nummers waar ik acuut blij van word, zet ik in een feel-good playlist die ik morgenochtend meteen opzet. Voor mij zijn dat in ieder geval Walk van Foo Fighters, Queens Don’t stop me now en Payphone van Maroon 5. Al zou ik het willen, met die nummers op lukt het me niet om chagrijnig te blijven.
  • Ik trek mijn lievelingskleding aan. Die blauwe trui waarvan ik weet dat hij goed staat en die broek die me twee maten dunner doet lijken.
  • Ik kan me eenvoudigweg niet rot voelen als ik buiten ben. Al heb ik vooraf geen zin en moet ik me er toe zetten, als ik eenmaal buiten ben, word ik vanzelf een beetje blij.  De wind in mijn haren, frisse lucht in mijn longen en vooral door die grijze cellen. Dus weer of geen weer, in de pauze gaat deze dame een blokje om.
  • Ik word superblij van complimenten dus ik stuur gewoon vanavond een mailtje naar mijn werkadres waarin ik vertel hoe leuk ik ben. Het is prijzenswaardig dat ik op zo’n maandag überhaupt de moeite neem om naar kantoor te gaan dus het is niet overdreven om mezelf de credits te geven die ik verdien.
  • Eten maakt me blij dus ik neem morgen iets mee dat ik echt lekker vind en vooruit, een reep chocola voor de zekerheid. Je weet maar nooit! Voor de rest van de collega’s is het immers ook blue Monday.
  • Ik ben gek op lijstjes afvinken. Het gevoel dat ik mijn leven op orde heb en dingen bereik ondanks dat ik een opperchaoot ben. Weet je wat, ik maak een lijstje waarvan ik de eerste drie punten binnen vijf minuten af kan vinken. Koffie halen, check, computer opstarten, check, mijn collega vragen hoe haar weekend was check. Ik start de dag als iemand die heel goed weet hoe je succesvol bent.
  • Onderzoek heeft aangetoond dat je gelukkiger wordt als je iets doet voor het goede doel. Ik neem me deze voor om morgen vijf euro te geven aan die gast bij de supermarkt met de straatkrant met wie ik geen oogcontact durf te maken wegens een gebrek aan cash in mijn portemonee. Morgen gewoon even pinnen. Moet ik wel even op mijn to-do-lijstje van het vorige punt zetten.
  • Sporten en bewegen zorgt voor een verlaging van stresshormonen en naast wijn is er weinig dat me zo’n boost geeft, als een shot endorfines. Dus huppakee, sporttas mee en na werk even een uurtje knallen in de sportschool.
  • Omdat ik van wind mee hou, kan ik altijd in het uiterste geval nog een een stukje de goede kant op fietsen. Als het echt te hard waait, neem ik de bus terug en haal ik mijn fiets wel op op een minder deprimerende dag.

Kom maar op met die dag, ik ben er klaar voor. Heb je meer inspiratie nodig? Check dan mijn lijstje instant blijmakers, helemaal gratis.

Leuk vinden is delen:
error0