De combinatie van thuiswerken en twee pubers en met tijd teveel, brengen de dagelijkse irritaties naar een nieuw hoogtepunt, of dieptepunt, het is maar net hoe je er naar kijkt. Nu we niet aan elkaar kunnen ontsnappen, is dit mijn persoonlijke top 10, in willekeurige volgorde:

  1. Het maakt niet uit hoeveel eten ik insla, als ik twee keer met mijn ogen knipper, is het op.  Ik voel me soms net een hamsteraar als ik weer een hele vrachtlading in de koelkast heb gekieperd, maar als ik er na twee dagen weer voor sta, is alleen de groentenla nog vol.

  2. Steeds als ik in een videoconferentie zit en me probeer te concentreren op wat er wordt gezegd, heeft er één dringend mijn aandacht nodig vanwege een levensbedreigende kwestie zoals: waar staat de boter, wanneer ga je weer naar de supermarkt of waar is mijn oplader?

  3. Nu we allemaal thuis zijn, is de keuken de hele dag een soort openbuffet ruimte. En opruimen zit niet in de genen hier vrees ik dus vind ik overal de sporen van noodles, tosti’s en gebakken eieren.

  4. Als ik werk, heb ik behoefte aan een beetje orde maar met iedereen thuis, ziet het er hier uit alsof we in zo’n sneeuwbol leven en iemand de boel steeds even flink door elkaar loopt te schudden. Als ik zou willen, zou ik me de hele dag kunnen vermaken met alle rotzooi achter hun kont opruimen. Maar dat wil ik natuurlijk niet dus heb ik er een dagtaak aan hen de hele dag achter hun vodden te zitten om het zelf te doen. Soms kan ik mijn eigen stem niet meer horen.

  5. Het valt niet mee om me op een gesprek met mijn collega te concentreren als er op de achtergrond een intellectueel uitdagende programma als ‘Ex on the beach’ aanstaat.

  6. Hun relaxte ‘ik heb alle tijd van de wereld’ houding in vakantiestand, vormt een schril contrast met de actieve staat waarin ik mijn werk probeer te doen. Dat feit alleen al, is een irritatiepuntje maar als ze dan ook aan mij dingen gaan vragen waar ze zelf geen zin in hebben zoals: ‘Kun jij nog even naar de winkel want ik heb trek in net iets anders dan er in de koelkast staat,’ dan haalt dat niet het beste in mij naar boven.

  7. Ze hebben het talent om precies daar te zijn waar ik wil zijn. Als ik wil douchen, staat er iemand onder. Wil ik op de bank zitten, ligt er al een lang lijf te Netflixen en als ik in de tuin wil zitten, zit er een precies op de stoel die ik voor mezelf had bedacht.

  8. Ze gaan constant in discussie over of ze wel of niet mogen afspreken terwijl ik probeer me te concentreren op het doorploegen van mijn overvolle inbox.

  9. Geen sport en niet uitgaan heeft helaas geen enkele invloed op de toestroom van vuile was. Dit gaat onverminderd door dus deze bron van ergernis blijft mij ook in deze periode niet bespaard.

  10. Het is gewoon heel irritant dat de eettafel die nu mijn werktafel is, ook wordt gebruikt waar hij oorspronkelijk voor bedoeld is.

Dit stuk schreef ik voor www.tishiergeenhotel.nl.

Vind je dit leuk om te lezen? Dan vind je mijn verhaaltjes over mijn leven met pubers misschien ook de moeite waard.

Nooit meer een blog missen? Volg jasnetteke op Facebook of Twitter of schrijf je in op de knop op de homepage.

Leuk vinden is delen:
error0