De tijd dat je in mijn muziekscene als songfestivallover beter in de kast kon blijven zitten, is godzijdank voorbij. Niets geen guilty pleasure, gewoon gaan met die banaan. Na de wervelstorm van glitters en vuurwerk van afgelopen dinsdag, mogen we nog een rondje, heerlijk.  We gaan beginnen.

 1. Huh, sinds wanneer wordt het songfestival gesponsord? Is er dan niets meer heilig? En ik zie ff de connectie niet met Maroccan oil, maar dat kan aan mij liggen.
 2. Duncan corona? Ach gossie dat is lullig. Als hij afgelopen dinsdag maar niet voor een uitbraak heeft gezorgd.
 3. Zo knal er even lekker in met een spectaculaire act. Eefje de Visser omringt door dansers. Wow heeft die gast nou een arm- en een beenprothese? Indrukwekkend.
 4. Hoe kan het dat alle pauze-acts al 30.000 keer beter zijn dan alle Nederlandse inzendingen tussen Teach Inn en Anouk? Als we echt willen, kunnen we altijd winnen.
 5. Daar is ons presentatiekwartet weer. Wat zijn ze top, Jan denk ik gewoon even weg. 
 6. De dame van San Marino heeft een kroon van 15 kilo goud op haar hoofd. De dansers hebben lasmaskers op. Waarom? Het is mij een raadsel. Oh kijk, ze hebben Flo Rida ingehuurd. Is dat niet een klein beetje valsspelen? Ik hoop dat ze er niet al te veel geld voor neer hebben moeten leggen want het gaat ze niet heel ver brengen vrees ik.
 7. Estland kom met een klassieker. De geknielde knappe man die al zingend langzaam opstaat met een getergde blik. Gaap! Ik ga aan de wijn. Het wordt een lange avond. 
 8. Tsjechie Eminem meets de fresh prince of Bell Air. Zien er stoer uit maar zingen lichtelijk vals een lieflijk discoliedje. Na 30 keer oh my god you’re so beautiful weten we het wel. 
 9. Griekenland komt met een Nederlandse dame, joehoe. Dat verdubbelt onze winkansen. Met zo’n lijf zou ik ook niet meer aan doen dan een paarse glitterpanty. You go girl!
 10. Oostenrijk brengt een jongen met een lange glitterjas die een gevoelig, dramatisch liedje zingt, zucht. Weer die gebalde vuist. Als dit zo doorgaat heb ik echt meer wijn nodig. Mijn hemel, komen er nog wel acts die we door willen laten gaan?
 11. Polen. Lekker joh, met je zonnebril de donkere zaal in kijken? Gelukkig heb je wat fanatieke dansers meegenomen om je met lichtjes op hun handen de weg te wijzen. Anders flikker je nog van het podium. 
 12. Er wordt trouwens wel veel gedanst vanavond. 
 13. Gelukkig, Niki. Wat ben je weer een oase van leukigheid op deze zware avond.
 14. En dan ook even heel leuk doen met Maxima, dat doe je goed!
 15. Moldavië pakt uit met een Marilyn Monroeachtige verschijning met de stem van Conny Breukhoven toen ze nog Vanessa heette. Lekker hijgen meid, in je korte glitterjurk, zittend op een paar knappe kerels. Als je niet adverteert, verkoop je niet. Zou mijn vader zeggen.
 16. He, ik wist niet dat Pepijn Lanen uit IJsland komt. Wat een verademing, deze groep studiebolletjes met nerdy sweaters en dito pasjes. En dan toch die windmachine. I love it!
 17. Servië is heel veel haar, lak, laarzen en glitters. Shakira, Kim Kadashian en Patricia Paay in haar good old days. Als Hans Klok nog assistentes zoekt? Deze dames weten hoe je tegen de wind in moet wapperen met je extensions.
 18. Georgië stuurt een kale man met een baard die een gevoelig slaapliedje zingt in de sterrenhemel. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Dus dat doe ik dan maar niet.
 19. Albanië, het armste land van Europa kon niet een hele jurk betalen dus stuurt hun zangeres het podium op in een glitterbadpak met franjes. Meid, heb je het niet koud, daar zo vol op de wind met je voetjes in de mist? 
 20. Eindelijk iemand die kan zingen, dank je Portugal! Even geen opgefokt gedans en gedoe. 
 21. De terugblik naar de Griekse winnaar van 2005 doet me beseffen dat hysterisch gedans en gezang geen nieuwe trend is. 
 22. Bulgarije bewijst dat het helemaal okay is om in je blauwe pyjama op een drijvende schots te zitten terwijl je een foto aait. It’s al in the performance.  
 23. Finland komt met een rockact. Limp Bizkit is niet dood. Accelereren van 0 tot 1000 in 1 microseconde. Wat een verademing op deze toch wat saaie avond. Ik mag die Finnen wel! Lekker plaatje.
 24. Letland. Ook lasbrillen. Wat is het verhaal? Davina Michelle op een slechte dag. Die bewegende mandala’s op de achtergrond leiden enorm af. 
 25. Zwitserland komt met een jonge Rene Froger look-a-like met een hoog opgetrokken broek en een glitterblouse. Je onderlip laten trillen terwijl je in de camera kijkt. Dat is tekstbeleving om U tegen te zeggen.
 26. Denemarken doet het in het Deens. Dat noem ik lef hebben. Lekker in je glimbroek, gaashempje en je Duran Duran kapsel pasjes doen op je eigen verhooginkje. Waarom je ineens rond gaat rennen begrijp ik niet maar maakt niet uit, I love it. Ik waan me weer even terug in de jaren 80, en dat was fantastisch.
 27. Dat waren ze alweer.
 28. Mijn god, moeten er hier 10 van door? Er waren er maar 6 een beetje te pruimen.
 29. En deze gaan door: Albanië, Servië, Bulgarije, Moldavië, Portugal, IJsland, San Marino, Zwitserland, Griekenland, Finland.
 30. Ach, meer kans dus voor ons zaterdag.
 31. Tot dan!
Leuk vinden is delen:
error0